Thursday, January 10, 2008

Meletakkan Feedburner Di Blog/Halaman Web Anda

Bagaimana meletakkan Feedburner di dalam blog anda? Sebenarnya apakah itu feedburner dan apa kegunaan serta kelebihannya? Lets back to basic.

Feedburner merupakan kaedah untuk memastikan anda sentiasa up to date dengan website atau blog pilihan anda. Feedburner memberi peluang anda update samada melalui homepage ataupun email. Dengan apply kepada feedburner website atau blog pilihan anda, anda tidak mungkin akan terlepas mana-mana posting yang berlaku. Sebagai contoh, jika anda apply feedburner saya, anda tidak akan terlepas satu posting pun dari saya.

Bagaimana hendak meletakkan feedburner dalam blog atau website anda? Langkah pertama sudah tentu dengan mendaftarkan diri anda. Anda boleh mendaftarkan diri anda di www.feedburner.com dan sila beri data maklumat yang betul bagi memudahkan anda di kemudian hari.

Kemudian, pergi ker Myfeeds yang terletak di bahagian paling hujung sebelah kiri web terbabit...setelah itu, masukkan url webpage atau webblog anda. Setelah itu, akan berlaku proses yang telah di guide bagi memudahkan anda dan langkah terakhir adalah memasukkan kod html di dalam blog anda.
p/s: Jika anda menggunakan blogger.com, anda boleh menambah widget feedburner dengan lebih mudah.

No comments:

Post a Comment

 
ss_blog_claim=5aad5ed1c8ceb4641cefa49c80dcccf8