Saturday, April 5, 2008

JomGempaq.com Merdeka!

Forum Jom Heboh (sekarang dikenali sebagai Jom Gempaq) telah merdeka dari ekor forumotion.com. Forum ini berjaya memutuskan ekornya beberapa hari yang lalu dan berjaya memerdekakan diri mereka. Bagi saya, ini merupakan suatu tindakan yang baik kerana ia simbolik kesungguhan administratornya dalam menjadikan Jom Gempaq sesuatu yang unik dan berdiri sendiri. Ada perkara lain yang berubah?

Buat masa ini, tiada perkara baru di Jom Gempaq selain dari domain unik serta berfavicon. Saya pun xtau kenapa banyak juga domain yang tiada favicon, ia tidaklah begitu sukar untuk dibuat. Apa itu favicon? Para pembaca lihat url address saya, di sebelah ada logo NX, itulah flavicon. Ia memastikan para pembaca teringat dekat web blog ini :)

Mereka juga sedang dalam proses mencipta banner untuk memudahkan promosi dari ahli untuk ahli. Sedih juga sebab salah satu banner saya di reject (tapi memang x lawa pun...) Dua puluh minit punya banner, resultnya sure menyedihkan. Apa-apa pun, syabas Jom Gempaq!

P/s : Ini banner yang kedua nak saya submit, amacam?

3 comments:

  1. aloo yakuza..boleh tak kalo ko send file photoshop banner tu kat aku..nak kasi edit lebih sikit..send kat PM aku kat forum..

    ReplyDelete
  2. Apa nick drinho kat forum? saya xtau lah...

    ReplyDelete

 
ss_blog_claim=5aad5ed1c8ceb4641cefa49c80dcccf8